Heraanleg Drongenplein

drongenplein lindebomen3D-beeld%20Drongenplein%20Monument[1]

 

Het vertrouwde beeld van het met linden omzoomde Drongenplein dat door parkerende wagens wordt ingenomen, zal binnenkort verdwijnen. De stad Gent heeft immers plannen om deze openbare parking om te bouwen tot een aantrekkelijk plein met veel groen en mogelijkheid tot ontmoeting en recreatie. Binnen de bestaande bomenrijen op het plein en verder in de richting van de Assels komt vooral veel groen met mooie, aangename wandelpaden en ruime zitgelegenheid.

Langs de aangrenzende gevels krijgt parkeren een plaats. Ook de zone achter de kerk krijgt een parkeerinrichting. En het ontwerp voorziet in ruimte voor terrassen en fietsenstallingen.

Aan de Leie komen een gloednieuwe watertrap en vlonder. Aanmeren aan de Leie wordt opnieuw mogelijk en de relatie met het water wordt groter.

Lees meer …