Drongenplein krijgt nieuwe look

De voorbije maanden werd hard gewerkt aan de heraanleg van het Drongenplein. Het nieuwe plein werd ingehuldigd op 12 oktober. En het resultaat mag gezien zijn!

Het Drongenplein werd een aantrekkelijk plein met veel groen en mogelijkheid tot ontmoeting en recreatie. Binnen de bestaande bomenrijen op het plein en verder in de richting van de Pontbrug kwam veel groen met mooie, aangename wandelpaden en ruime zitgelegenheid.

Aan de Leieoever werd een gloednieuwe watertrap en vlonder aangelegd. Daardoor wordt aanmeren in het dorpscentrum opnieuw mogelijk. Aan de andere kant van de Pontbrug biedt een speeltuintje ruimte voor verpozing aan gezinnen met kinderen.

Rond het plein is er plaats voor terrassen en fietsenstallingen. Langs de aangrenzende gevels en in de zone achter de kerk is parkeren mogelijk.

Met de vernieuwing van het Drongenplein wordt Drongen meer dan ooit een dorp aan de Leie.