Benefietloop 10.000 for Emilie – 22 april

Op 11 november 2009 werd Emilie Leus (18) uit Drongen het slachtoffer van een tragisch verkeersongeval te Oosterzele, waarbij ook twee van haar medestudenten, Laetitia (18) en Lauren (17), het leven lieten. Het ongeval was te wijten aan een jongeman die de controle over zijn wagen verloor na een nachtje fuiven en overdreven alcoholverbruik.
Om die dramatische gebeurtenis een positieve wending te geven richten haar familie en vrienden het FONDS EMILIE LEUS op. Een Fonds dat zich richt op preventie en sensibilisering van rijden onder invloed en het steunen van jonge verkeersslachtoffers met een verworven beperking … opdat het overlijden van Emilie niet totaal zinloos zou zijn.

Om dat fonds te steunen kan je op maandag 22 april deelnemen aan een benefietloop. Op de benefietloop komen sympathisanten, vrienden en topsporters naar de Sint-Paulus Basisschool (de lagere school van Emilie) in Drongen om samen 10.000 (!) km te lopen.

Er is een loopparcours van 3,5 km en een parcours van 10 km. Je kan zoveel rondjes van 3,5 km of 10 km lopen als je wilt. Het wandelparcours bedraagt 5 km. Je kunt ook inschrijven voor de BBQ (vlees BBQ, veggie BBQ of koude visschotel). Voor kinderen (tot 12 jaar) is er een heuse KIDSRUN van 1 km die van start gaat om 15u00. 

Meer info vind je op de website van het FONDS EMILIE LEUS