Wie met de fiets onze streek verkent zal zich ongetwijfeld laten vertederen door het afwisselende landschap, de Leie met zijn meanders en meersen en de kouters en bulken van de Oude Kalevallei. De bloemrijke hooilanden, de knotwilgen en de bospartijen, de weidse vergezichten…  een uniek landschap met een rijk cultuurhistorisch verleden en waardevolle natuur. De vele kilometers trage wegen brengen je langs verdoken hoekjes.

FIETSROUTES

DRONGEN OP TWEE WIELEN

Fietsend langs rustige wegen, maak je kennis met alle mooie plekjes en interessante locaties van Drongen.

Realisatie: Pasar Drongen
Afstand: 35 km
Start: parking station Drongen
Niet bewegwijzerd
Lees meer …

LEIESTREEKROUTE

Ontdek de mooiste hoekjes van de Leiestreek tussen Gent en Deinze, in een landschap dat talloze kunstenaars inspireerde.

Realisatie: Toerisme Oost-Vlaanderen
Afstand: 51 km
Start: Parking Watersportbaan (Blaarmeersen), Zuiderlaan, 9000 Gent of  het centrum van Deinze.
Inrijpunt Drongen: Drongenplein
Bewegwijzerd
Lees meer …

NEVELLANDROUTE

De bewegwijzerde route brengt een mengeling van natuur en cultuur langs de mooiste plekjes van de zes gemeenten van de oude fusiegemeente Nevele

Realisatie: Toerisme Oost-Vlaanderen
Afstand: 48 km
Start: Markt, Nevele
Inrijpunt Drongen: Luchterenstraat (spoorwegbrug Halewijn)
Bewegwijzerd
Lees meer …

OP ONTDEKKING IN DE VALLEI VAN DE OUDE KALE

Om te genieten van de landschappelijke waarde van het gebied ontwikkelde de Vlaamse Landmaatschappij  een fietsroute in de ruimere omgeving van de Oude Kalevallei.

Realisatie: Vlaamse Landmaatschappij
Afstand: 17,5 km
Start: Domein De Campagne
Niet-bewegwijzerd
Lees meer …


THEMATOCHTEN

KASTELENGORDEL

Deze fietstocht van zowat 45 km in de zuidwestelijke rand van Gent laat je 24 kastelen ontdekken en brengt je langs natuurgebieden en waardevolle landschappen.

Realisatie: Pasar Drongen
Afstand: fietslus van 45 km
Start:  Domein De Campagne
, Gijzelstraat 12, Drongen
Niet bewegwijzerd
Lees meer …

LANGS MEERSEN EN MEANDERS

Deze thematocht heeft vooral aandacht voor de natuur in de Leievallei tussen Gent en Deinze.

Realisatie: Toerisme Oost-Vlaanderen
Afstand: fietslus van 42 km
Start: Drongenplein, Drongen. 
Niet bewegwijzerd
Lees meer …


FIETSKNOOPUNTENNETWERK


Leiestreek Oost

Toerisme Leiestreek en Leiedal selecteerden in de Leiestreek de meest aantrekkelijke en veilige fietswegen en verbonden deze tot een samenhangend netwerk.

In de Leiestreek selecteerden en nummerden ze op deze manier ruim tweehonderd knooppunten. De waterwegen vormen de rode draad in het gevarieerde landschap van de streek. In het Oost-Vlaamse Leiestreek ten Noorden van Deinze, kronkel je met de fiets rond de rivier en baan je je een weg door het pittoreske schilderslandschap dat je gegarandeerd in een warme vakantiesfeer brengt.

Je kunt een knooppuntenkaart aankopen op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen of er online je route samenstellen aan de hand van een routeplanner.FIETSOSTRADE TUSSEN DRONGEN EN GENT-SINT-PIETERS


Naar aanleiding van de spoorwerken van Infrabel tussen Gent-Sint-Pieters en Drongen werd langs de spoorlijn van Gent naar Drongen een gloednieuw fietspad van 2,5 kilometer gerealiseerd. Fietsen tussen Gent Sint-Pieters en het station van Drongen kan nu erg comfortabel.

Eindelijk is er een directe fietsverbinding tussen het station Gent Sint-Pieters en het centrum van Drongen, en is de laatste missing link tussen Gent en Drongen weggewerkt. Daarnaast sluit het fietspad ook aan op andere fietsroutes buiten Gent.

Bekijk hier de routekaart.


MOUNTAINBIKEN

Mountainbiken in Vlaanderen kent nog steeds een exponentiële groei. Vandaag bestaat er een kwalitatief aanbod van meer dan 100 permanent bewegwijzerde mountainbikeroutes en zijn er een aantal netwerken operationeel.
Ten noorden van Drongen loopt het traject van de MTB-route Lovendegem over drie lussen van samen 51 km door de gemeenten Lovendegem, Zomergem, Nevele, Evergem en Waarschoot.
De aanlooproute van 16 km vertrekt vanuit de provinciale sportdienst aan de Watersportbaan in Gent en loopt grotendeels over Drongen.
Klik hier voor een routekaart

Meer informatie op de website van BLOSO

TREIN+HUURFIETS

Voor wie de Leiestreek per fiets wil komen verkennen en niet over fietsvervoer beschikt, is de reisformule van de NMBS ‘trein + huurfiets’ een interessante mogelijkheid.
Je neemt de trein naar Gent-Sint-Pieters, je haalt je gereserveerde fiets op in het fietspunt en via de fietsostrade sta je in geen tijd in Drongen.

Meer informatie vind je op de website van NMBS


TOOLS VOOR CREATIEVE FIETSERS

Fietsrouteplanner:  fietsrouteplanner.vlaanderen-fietsland.be/
Je favoriete wandel- en  fietstochten delen met anderen: www.mijnroute.be/
Zelf fietsroute maken: www.routeyou.com
Fietsapp voor smartphone of tablet: www.fietsapp.be

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s