Ingevolge de regeringsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus kan de kalender van evenementen in 2020 gewijzigd zijn. Raadpleeg daarvoor de website van de organiserende verenigingen.

EVENEMENTENKALENDER


KUNSTSALON
Ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunsten organiseert het cultuurplatform van Drongen ieder jaar in mei een tentoonstelling met werk van lokale kunstenaars.
info: www.cultuurdrongen.be


DRONGENKERMIS 5 – 8 juni 2020
Heel het weekend lang verkeert Drongen in feestelijke stemming. Op het Drongenplein staan kermisattracties voor de kleintjes. In de feesttent is er volop ambiance. Heel het weekend zijn er doorlopend optredens.

Jaarmarkt opo 11 juni 2020

Info: www.dekenijverenigddrongen.be/#!press/cjzf


HOREN, ZIEN, PROEVEN
In de centrumstraten kan je aan talrijke standjes genieten van ambachten, kunst, muziek, streekproducten, kinderanimatie, verenigingen.

wanneer: 7 juni 2020
waar: Drongenplein, Oude Abdijstraat, Adolf Petitstraat, Abdijmolenstraat, Rondehuisjesdreef
Info: www.dekenijverenigddrongen.be/#!press/cjzf


KERMISTENTOONSTELLINGEN
Ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis organiseren het Cultuurplatform en de heemkundige kring Dronghine  een tentoonstelling over oude een heemkundig thema en een tentoonstelling van het werk van een Drongense kunstenaar.

Info: www.cultuurdrongen.be


CONCERTEN IN DE KLEURENFABRIEK

Programma nog niet bekend


ALTERNATIEVE GENTSE BUITENBAND

De Gentse Buitenband is normaal fietsen en feesten op de laatste zondag van de Gentse feesten. Helaas gaan deze feesten niet door in 2020 ten gevolge van de coronamaatregelen. Maar niet getreurd we stellen in de zomer van 2020 graag 8 routes, vertrekkende vanuit Wondelgem, Zwijnaarde, Oostakker-Desteldonk en Drongen, gratis ter beschikking. De routes variëren tussen 25 km en 45 km en rijden langs korte keten initiatieven. In Drongen is er een kidstour van 12 km. De routes kunnen gereden worden tussen 1 juli en 9 augustus. Vanaf 18 juli tot en met 26 juli zullen de routes ook uitgepijld staan. Maak er een leuke coronaproof uitstap van: alleen, met het gezin of de vrienden.

Meer info op https://www.buitenband.be/APRES-SKI
wanneer: 12 december 2020
waar: Drongenplein
info: www.dekenijverenigddrongen.be


Een volledig overzicht van evenementen in Drongen, vind je op www.cultuurdrongen.be en www.uitingent.be