HELDENZOEKTOCHT

Deze leuke en leerrijke fietszoektocht leidt je naar de sporen van Sint-Gerolf en andere Drongense helden. Lees meer …


GOLFINITIATIE

De Drongense golfschool organiseert golfinitiaties. Origineel idee voor teambuilding in uw bedrijf of vereniging. Lees meer …


KRULBOLLEN

Krulbollen is de volksport nummer één in het Meetjesland. Niet te verwonderen, want iedereen kan het leren en het is gezelligheid troef. Lees meerSCHOOLHOEVE DE CAMPAGNE
Schoolhoeve De Campagne is een kinderboerderij waar de relatie kind-dier-plant centraal staat. Kinderen leren er over de natuur, het milieu en het leven op de boerderij. Ze ondervinden hoe ze het best met dieren omgaan. Schoolhoeve de Campagne maakt deel uit van de Educatieve Diensten van het Departement Onderwijs en Opvoeding van de Stad Gent. Je kan ook individueel of met je gezin, de hoeve en de dieren bezoeken.

OPENINGSUREN
Van 1 november tot en met 31 maart: op weekdagen van 9 tot 16 u
Van 1 april tot en met 30 oktober – maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 16.30 u – woensdag van 9 tot 17 u – elke tweede zondag van de maand van 14 tot 17 u
informatie-logo-in-een-cirkel_318-9441

www.schoolhoeve.gent.be


SPORT EN RECREATIEPARK BLAARMEERSEN
Aan de rand van de stad Gent en op slechts een paar kilometer verwijderd van het Drongenplein, strekt zich het 100 ha grote sport- en recreatiepark Blaarmeersen uit. Met zijn grote vijver en ontelbare sport- en recreatiemogelijkheden staat de Blaarmeersen garant voor puur plezier. En dat is niet alles! Een sportdag organiseren, een kajaktocht houden, genieten van een lichte lunch op het terras na een dagje sporten of enkele dagen onbezorgd kamperen? Het kan allemaal. Laat je verleiden door de troeven van de Blaarmeersen, het hele jaar door.
Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen is dagelijks gratis toegankelijk.

Betalend parkeren van 1 mei tot en met 31 augustus.

Sluitingsdagen van de sportaccommodaties: 1 november, 25 december en 1 januari, 24 en 31 december: vanaf 17.00 uur

Op dit plan krijgt u te zien wat er in de Blaarmeersen allemaal te beleven valt.

www.blaarmeersen.be


SPEELPLEINTJES
De open ruimte in Drongen biedt nog veel gelegenheid aan kinderen om er onbekommerd te spelen in de natuur. De nood aan speelpleinen is hier dus minder groot. Toch zijn er pleintjes die een welgekomen verpozing bieden voor wie met de kinderen op wandel of op fietstocht is.

Je vindt hier een overzicht op de website van de stad Gent.
MEER LEUKE PLEKJES OM TE VERPOZEN IN DRONGEN


TERRAS BAARLEVEER

Boven de aanlegsteiger van het Baarleveer in Drongen geeft een houten terras met zitbanken uitzicht op de Leiebocht en de overstekende veerpont. Voor zijn schilderachtige omgeving werd deze plaats enkele jaren geleden door de Drongenaars verkozen als ‘het mooiste plekje’ van de gemeente.
Sinds 2018 wordt de site gesierd met het beeld ‘De Zonneschilder’, een werk van de Drongense kunstenaar MaRf.
Op zonnige dagen heerst hier gezellige drukte van fietsers en wandelaars. Af en toe tref je hier  koppeltjes of vriendengroepjes op een terras die een fles komen ontkurken om iets te vieren.
Deze plaats is eveneens een geschikt uitgangspunt voor een wandeling langs het Tweekerkenpad.

GOEDINGEBRUG

Een brug voor fietsers en voetgangers over de Leie, opgehangen onder een brug van de autostrade naar de kust. Dankzij deze merkwaardige constructie kunnen fietsers en wandelaars volop genieten van het natuurschoon aan beide zijden van de rivier: de Keuzemeersen en de Afsneekouter. Deze plaats is het knooppunt van de wandelroute Afsnee-Keuze. Een informatiebord onder de brug geeft uitleg over de fauna en flora in dit gebied.

GOLFLOUNGE

Golf, een sport enkel voor heren met een golden creditcard op zak? Een bezoek aan de Golfschool Gent haalt dit vooroordeel meteen onderuit. Wie de activiteiten op de green eens van dichtbij wil bekijken, is welkom in de golflounge, ook zonder clubkaart. Van op het terras van de bar zie je de balletjes in het rond vliegen. Je kan er ook terecht voor een zeer democratische lunch of een menu à la carte.


CLUBHUIS LEIESNELVAARDERS

Een oponthoud bij het clubhuis van de Leiesnelvaarders tijdens een tocht op of langs de Leie is een aanrader. Je kan er bij een drankje op het terras van het clubhuis genieten van de speciale sfeer boven de waterspiegel en van de schilderachtige omgeving.
Niet-clubleden zijn eveneens welkom maar dienen zich wel in te schrijven in een gastenboek.
Info: www.lsvgent.be/index.html

VISVIJVER HALEWIJN

Halewijn is de meest landelijke woonkern van Drongen. Het heeft het geen eigen centrum of een kerk.  Wel heeft het een mooie visvijver. Bescheiden van omvang maar mooi ingeplant, gezellig en erg rustig. De visvijver is privé-domein en wordt uitgebaat door de vzw Drongense Lijnvissers. Deze vissersclub baat er ook een kleine kantine uit met terrasje. Passerende wandelaars en fietsers die er mee van de rust willen komen genieten zijn er eveneens welkom. Iedereen die over een visverlof beschikt kan op de visvijver een lijntje werpen. Gedurende het seizoen organiseert de vissersclub er regelmatig wedstrijden.