Kunstgaanderij De Campagne

Deze uitgebreide kunstverzameling van de stad Gent met werk van Gentse kunstenaars is tijdens speciale manifestaties of op aanvraag te bekijken in het gemeenschapscentrum De Campagne.

Lees meer …

Ingebeelde uitbeelding

Dit monumentaal brons van de Gentse kunstenaar Bernard Vandenberghe werd in 1997 in het parkje naast de bibliotheek in de Antoon Catriestraat ingehuldigd ter gelegenheid van 25 jaar Kunstmarkt.

Lees meer …

Noeit mee twieen, wriee weinig alliene, ten minsten mee drij^n

Het bronzen beeld met die naam van MaRf, voor de ingang van het gemeenschapcentrum De Campagne, verwijst naar de historische betekenis van dit landgoed als buitenhuis van de Jezuieten uit de Oude Abdij van Drongen.

Lees meer …

Geschilderde kruisweg

De veertien staties van de geschilderde kruisweg van de Latemse kunstenaar Evarist De Buck sieren de Sint-Martinuskerk van Baarle. Ze zijn een topwerk van de Vlaamse religieuze kunst uit het begin van vorige eeuw.

Lees meer …

De zonneschilder

Het beeld ‘De Zonneschilder’ van de Drongense beeldhouwer MaRf siert sinds september 2018 de site aan het veer van Baarle. Een blikvanger voor de vele wandelaars en fietsers die hier de Leie oversteken.

Lees meer

Neogotische kapel van de Oude Abdij

De kapel van de Oude Abdij, een ontwerp van baron Jean-Baptiste Béthune, is een pareltje van neogotiek. Het schitterend houten retabel van het hoofdaltaar en de muurschilderingen zijn te bewonderen tijdens concerten die hier doorgaan.

Lees meer …

Kunstmanifestaties

Drongen heeft een rijke traditie op het vlak van kunstmanifestaties. Tot op vandaag zet Drongen zich af tegen het elitair karakter van kunst. Je vindt hier geen musea of kunstgalerijen, maar de   kunstmanifestaties die hier jaarlijks georganiseerd worden,  maken kunst toegankelijk voor een breed publiek.

Lees meer …