Het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen is vrij toegankelijk voor wandelaars. Er zijn drie wandelpaden aangeduid met gekleurde paaltjes. Die leiden de bezoeker langs alle typische biotopen van het gebied.

bourgoyen

Vier zaterdagen per jaar organiseert de Milieudienst van de Stad Gent een themawandeling. In het najaar is er een paddenstoelenwandeling. In de winter gaat de aandacht naar overwinterende watervogels en in het voorjaar naar exoten als de muskusrat en de Canadese gans. In de vroege zomer ten slotte is er een graslandenwandeling.

Elke eerste zaterdag van de maand is er ook een geleide wandeling van Natuurpunt vzw in de Bourgoyen-Ossemeersen. Die is gratis en start om 14 u 30 aan het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen. Wil je met vrienden, familie of collega’s een geleide wandeling doen in de Bourgoyen-Ossemeersen, dan kan dit met een ervaren natuurgids van Natuurpunt. Zij nemen je mee op ontdekkingstocht in het natuurgebied. Op vraag van de groep kunnen ook themawandelingen uitgewerkt worden.

Ook scholen zijn meer dan welkom in het natuurreservaat. De Milieudienst biedt begeleide seizoenswandelingen aan voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar, het secundair en het hoger onderwijs. Tijdens de natuurwandelingen staan ‘natuurbeleving en ervaringsgericht leren’ centraal.

informatie-logo-in-een-cirkel_318-9441
Meer info en een gedetailleerde routekaart vindt je de website van Natuurpunt Gent