Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op sleeptouw nemen voor een bezoek aan hun stad, dorp of streek. De Greeters zijn echte ambassadeurs die vanuit hun eigen ervaringen, kennis en passies vertellen en bezoekers rondleiden.

In een bezoekje met een greeter staat de beleving centraal. Het persoonlijk onthaal en verhaal staan dus voorop waarbij greeters mensen meenemen alsof ze hun eigen familie op een tochtje door hun stad of dorp zouden trakteren. In de Leiestreek houden we het niet bij wandelingen maar hebben we greeters die ook per fiets kleine groepjes mensen willen rondleiden. Zelfs voor een ritje in de bakfiets of een tochtje op de skeelers staan er greeters klaar om mensen te ontvangen.

Samen met één van deze Leiestreek Greeters kan je onze regio komen proeven, te voet, per fiets of zelfs met de bakfiets! Ontdek hun profielen hier en zoek de Leiestreek Greeter die best bij jou past. Voor meer informatie over de Leiestreek, leuke musea of logeeradresjes, ga naar www.toerisme-leiestreek.be