Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op sleeptouw nemen voor een bezoek aan hun stad, dorp of streek. De Greeters zijn echte ambassadeurs die vanuit hun eigen ervaringen, kennis en passies vertellen en bezoekers rondleiden.

In een bezoekje met een greeter staat de beleving centraal. Het persoonlijk onthaal en verhaal staan dus voorop waarbij greeters mensen meenemen alsof ze hun eigen familie op een tochtje door hun stad of dorp zouden trakteren. In de Leiestreek houden we het niet bij wandelingen maar hebben we greeters die ook per fiets kleine groepjes mensen willen rondleiden. Zelfs voor een ritje in de bakfiets of een tochtje op de skeelers staan er greeters klaar om mensen te ontvangen.

Samen met één van de 25 Leiestreek Greeters kan je onze regio komen proeven, te voet, per fiets, met de bakfiets of zelfs op skeelers! Ontdek hun profielen en zoek de Leiestreek Greeter die best bij jou past. Voor meer informatie over de Leiestreek, leuke musea of logeeradresjes, ga naar http://www.toerisme-leiestreek.be/. De Leiestreek Greeters zijn een actie binnen het Interreg IV-project ‘Leiestreek, van bron tot monding’. Wil je graag de grens oversteken en kennismaken met de Franse Leiestreek en de Greeters, klik dan hier voor de Greeters in le Nord en hier voor de Greeters in le Pas de Calais.

Praktisch

Greeters verwelkomen individuen en kleine groepen tot 6 personen. Een Greeter is gratis.

Klik hier en ontdek het profiel van de Leiestreek Greeters! Reserveer een bezoek via een klik op de naam van de Greeter die best bij jou past! Werkt deze functie niet op jouw browser? Neem dan contact op met Toerisme Leiestreek via het contactformulier.