autofietservoetganger

 

Met de wagen kom je in Drongen via afrit 13 van de autostrade E40, de afrit Drongen op de R4 van Zelzate naar Gent of via de gewestweg N466 van Deinze naar Gent. Parkeren is hier geen probleem. De parkings aan het spoorwegstation van Drongen bieden gratis plaats aan ca. 100 wagens.

In alle straten tussen de gewestweg N466 (Deinsesteenweg) en de Leie is een parkeerkaart verplicht. Er is eveneens een snelheidsbeperking tot 30 km/u.

Ook gebruikers van het openbaar vervoer kunnen Drongen vlot bereiken. Om het uur stopt een trein op de spoorlijn 50A Gent-Brugge in Drongen.

De Lijn autobussen nrs. 17 en 18 rijden om het kwartier tussen het station Gent Dampoort en het Drongenplein. Lijnen 14 en 15 die om het half uur Deinze en Tielt verbinden met het Sint-Pietersstation, hebben een halte in het Drongense dorpscentrum.

Langs de spoorlijn van Gent naar Drongen ligt een gloednieuw fietspad van 2,5 kilometer. Fietsen tussen Gent Sint-Pieters en het station van Drongen kan nu erg comfortabel. Het Gentse fietsnetwerk sluit naadloos aan op de fietsknooppunten van het provinciale netwerk. Meer informatie over de knooppuntenroutes vindt u op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen.