Ontdek Drongen

Op slechts enkele kilometer van het historische stadscentrum ligt de Gentse deelgemeente Drongen. Een Leiedorp dat ondanks de nabijheid van enkele grote verkeersaders haar landelijk karakter heeft weten te bewaren. In de schaduw van de bruisende metropool vinden

De wispelturige Leie heeft hier een idyllisch landschap van meanders en meersen geboetseerd. Water- en weidevogels vinden er een onderkomen in de talrijke natuurgebieden. Voor recreanten is het heerlijk wandelen en fietsen langs de natuurlijke oevers. De veerponten van Afsnee en Baarle nodigen uit om de Leievallei richting Deinze verder te gaan verkennen.

bruidstraat1Water én groen, dat vindt je in Drongen nog in overvloed. Langs een netwerk van trage wegen beland je in geen tijd in het kouter- en bulkenlandschap van vallei van de Oude Kale op de grens met het Meetjesland. Elders vormt de bosrijke omgeving de kern van de groenpool Vinderhoutse Bossen.

oude abdij - gangDrongen kan terugblikken op een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw. De Oude Abdij is een van de meest opmerkelijke erfenissen die zij heeft nagelaten. Maar er valt hier meer bouwkundig erfgoed te bewonderen. Niet in het minst de kastelen en bijhorende kapellen van de 19e eeuwse rijke burgerij die Drongen als hun groene hotspot hadden ontdekt.

ingebeelde uitbeelding 2De schilderachtige Leie oefende ook in Drongen een speciale aantrekkingskracht uit op creatieve geesten. Kunstenaars als Antoon Catrie, Domien Ingels, Raoul Vanden Heede en Karel De Bondt hadden hier hun stek. Vandaag bestaat er in Drongen nog een levendige kunstscene. Het werk van hedendaagse kunstenaars is te bewonderen op straat, in de kunstgaanderij van De Campagne en tijdens verschillende kunstmanifestaties.

Meer informatie

over Drongen vind je hier: