Kruispunt van toeristische topregio’s

Drongen is voor dagtoeristen in menig opzicht erg strategisch gelegen.

Het Drongenplein en het Sint-Baafsplein in de historische stadskern van Gent zijn slechts 10 km van elkaar verwijderd. Gent is een fantastische mix van een levende stad en een roemrijk historisch verleden. Het aantal bouwwerken, historische plaatsen en musea is niet te tellen. De inwoners koesteren het karakter van deze middeleeuwse stad. Gent is bovendien een levendige stad waar elke dag iets te beleven valt.
Lees meer op de website van Visit Gent

Ten westen van Drongen strekt zich de Leiestreek uit met haar specifieke kenmerken. Ze telt talloze musea, monumenten, kerken, tuinen en begijnhoven die de moeite waard zijn. De rivier de Leie kronkelt zich door een pittoresk landschap. Internationaal gereputeerde kunstschilders vonden er de nodige rust en inspiratie om er hun beste werk te maken.
Laat je inspireren op de website van Toerisme Leiestreek

Het Meetjesland is de landelijke regio tussen Gent en Brugge. Met Eeklo als centrumstad heeft deze dynamische plattelandsregio een uitgesproken agro-voedingskarakter en kenmerkende cultuurlandschappen. Molens, kastelen en kreken maken dit gebied uiterst aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers. De volkssport bij uitstek ‘krulbollen’ wordt hier nog op vele plaatsen beoefend.
Meer informatie over wat het Meetjesland te bieden heeft lees je op de website http://www.meetjesland.be/

logo gentlogo-leiestreek_0[1]Nieuwe afbeelding