Kunstenaarssalon

Ieder jaar in april ter gelegenheid van de Week van de Amateurskunsten stellen kunstenaars uit Drongen en Mariakerke nieuw werk tentoon in De Campagne.

Meer info: www.cultuurdrongen.be

Kunst op de kermis

Tijdens de jaarlijkse kermis (weekend na Pinksteren) exposeren Drongense kunstenaars hun werk op verschillende locaties.

Meer info: www.cultuurdrongen.be

KunstdoorDrongen

Om de drie jaar organiseert de dekenij Verenigd Drongen een grootscheeps kunstevenement in de Oude Abdij. Tijdens ‘KUNSTDOORDRONGEN’ krijgen Drongense artistieke talenten de gelegenheid om hun creaties te tonen aan het publiek. Tijdens de editie 2012 konden zo’n 90 kunstenaars rekenen op de belangstelling van meer dan 7000 bezoekers.

Meer info: www.dekenijverenigddrongen.be

Oorverblindende concerten

De neogotische kapel van de Oude Abdij is vijf maal per jaar het prestigieus decor voor de concerten van Oorverblindend vzw. Ze hebben tot doel muziek van hoog niveau toegankelijker te maken voor het grote publiek. Na elk concert is een vooraanstaande kunstenaar of mediafiguur te gast die beschrijft welke impressies de vertolkte muziek op hem of haar maakt of hij legt een link met andere kunstvormen, met poëzie, of zelfs met eigen creaties… een brug naar een persoonlijke beleving.

Meer info: www.oorverblindend.be

Meer informatie

over kunst in Drongen vind je op de website van het Cultuurplatform Drongen