NATUURBELEVINGSROUTE

Drongen is omzoomd met een groene gordel van natuurgebieden. Stuk voor stuk natuurpareltjes met een eigen landschappelijk karakter: bospartijen, graslanden, kouters en bulken, meersengebieden. zandwinningsputten, knotwilgen en houtkanten rond de weilanden.      

Tijdens een fietstocht van 37 km kan je genieten van de fauna en flora en het natuurschoon van volgende natuurgebieden: Leeuwenhof, Vinderhoutse Bossen, Durmmeersen, Vallei van de Oude Kale, Keuzemeersen, Assels en Bourgoyen-Ossemeersen.

De natuurgebieden zelf zijn niet toegankelijk voor fietsers. Op of vlakbij het fietstraject vind je een toegangspoort tot het domein. Daar kan je de fiets aan de kant zetten voor een wandeling door de natuur of om de bedrijvigheid van de vogels gade te slaan.

Het fietstraject volgt de knooppunten van het fietsnetwerk Vlaanderen. Een mooi startpunt is het Drongenplein (58) in Drongen. Je rijdt achtereenvolgens langs volgende knooppunten:

58  –   59  –  50  –  51  –  54  –  55  –  48  –  47  –  66  –  70  -69  –   72  –  71  –  61  –  57  –  62  –  56  –  52  –  58

De route is een lus, je kan dus op elk gewenst punt inrijden.

Download hier de routebrochure