4 april 2014 – Toerisme Leiestreek pakt uit met ‘Greeters’

1405326826[1]Op 4 april stelde Toerisme Leiestreek in café De Gloriette zijn eerste lichting ‘Greeters’ voor. Dit zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op sleeptouw nemen voor een bezoek aan hun stad, dorp of streek. De Greeters zijn echte ambassadeurs die vanuit hun eigen ervaringen, kennis en passies vertellen en bezoekers rondleiden.
Greeters verschillen van toeristische gidsen omdat zij geen officiële gidsenopleiding hebben gevolgd, enkel met kleine gezelschappen op stap gaan, geen vooraf vastgelegd parcours volgen of musea bezoeken en de rondleiding volledig vrijwillig doen. Toerisme Leiestreek koppelt aan dit nieuw initiatief nog een extra dimensie: de FietsGreeters. “De Leiestreek kent een rijke fietstraditie en is een aantrekkelijke fietsregio. Er op uit trekken met een FietsGreeter is dan ook een bijkomende troef voor de regio”, aldus Eddy Couckuyt, gedeputeerde toerisme van de Provincie Oost-Vlaanderen.

De Greeters kregen een korte vorming rond gastvriendelijkheid en enkele basisbegrippen toeristisch Frans mee, zodat zij ook bezoekers van over de grens kunnen ontvangen. Samen met de Greeters in de Franse Leiestreek vormen ze vanaf nu een echt grensoverschrijdend Greeternetwerk. De Leiestreek Greeters zijn een actie binnen het Interreg IV-project ‘Leiestreek, van bron tot monding’.

In de Vlaamse Leiestreek kan je vanaf 4 april een Greeter boeken via www.greeters-leiestreek.be. Je vindt er een overzicht van alle Greeters en hun interesses.