ZONDAG 22 OKTOBER 2017, 10u, Drongenstation
Opening – receptie – wandeling: 6km / 9km / 14km – Individueel en in groep

De Stad Gent, Natuurpunt, NMBS en TreinTramBus lanceren op zondag 22 oktober een nieuwe Groene Haltewandeling Drongen – Gent-St-Pieters.
Iedereen is van harte welkom op het openingsevenement: op zondag 22 oktober om 10u bij het station van Drongen: de wandeling wordt er voorgesteld aan pers en publiek door Rudy Coddens (Gentse schepen van Openbaar Groen), de NMBS en TreinTramBus. Aansluitend is er een receptie. Om 11u vertrekken de wandelaars voor een korte wandeling (begeleiding door Natuurpunt) of een lange wandeling (begeleiding door TreinTramBus) met bestemming Gent-St-Pieters.

Wat is Groene Halte?
Groene Haltewandelingen zijn wandelingen van A naar B die beginnen en eindigen aan een station of bushalte. Aan die halte komt minstens één trein of bus per uur voorbij. De wandelingen worden beschreven in een wandelbrochure. Ze zijn een initiatief van TreinTramBus. Er zijn er momenteel al meer dan 40 in België.
Groene Halte “Meersen en Trage Wegen in Drongen”
De nieuwe wandeling verkent een reeks trage wegen in Drongen die een paar jaar geleden geherwaardeerd werden. Daarnaast loopt ze door het natuurgebied De Assels langs de pittoreske oevers van de levende Leie. Via het recreatiedomein Blaarmeersen en het nieuwe buurtpark Overmeers bereikt de wandeling het Sint-Pietersstation. Groener dan je verwacht in een grootstad!

Programma opening (Drongenstation 22 oktober 2017)
10:00: voorstelling van de Groene Halte aan pers en publiek;
10:30: receptie;
11:00: start van de wandelingen.
(9km: begeleiding Natuurpunt, 14km: begeleiding TreinTramBus, 6km: individueel, met brochure);
Middagpauze: snacks verkrijgbaar, lunchpakket toegelaten;
Eindpunt: St-Pietersstation (alle varianten);
Terugkeer naar Drongen per trein of bus.

Deelname gratis. Lunch en openbaar vervoer niet inbegrepen.

Horeca onderweg: even de dorst lessen, een snack of een volwaardige maaltijd bestellen? Het kan onderweg op en rond Drongenplein, de Blaarmeersen of bij het eindpunt aan het St-Pietersstation.
Wie wil kan ook individueel wandelen: wie tussen 9:00 en 13:00 aan het vertrekpunt passeert, krijgt gratis een Groene Halte-wandelbrochure.

Info: http://www.groenehalte.be
delphine.grandsart@treintrambus.be
tel. 09 223 86 12