Speeltuintjes

schoolhoeveDe open ruimte in Drongen biedt nog veel gelegenheid aan kinderen om er nog onbekommerd te spelen in de natuur.
De nood aan speelpleinen is hier dus minder groot.
Toch zijn er enkele plaatsen die een welgekome verpozing bieden voor wie met de kinderen op wandel of op fietstocht is.

Sport- en recreatiepark Blaarmeersen

Op slechts een paar kilometer verwijderd van het Drongenplein, strekt zich het sport en recreatiepark Blaarmeersen uit.

Met zijn grote vijver en ontelbare sport- en recreatiemogelijkheden staat de Blaarmeersen garant voor puur plezier. En dat is niet alles! Een sportdag organiseren, een kajaktocht houden, genieten van een lichte lunch op het terras na een dagje sporten of enkele dagen onbezorgd kamperen? Het kan allemaal. Laat je verleiden door de troeven van de Blaarmeersen, het hele jaar door.

Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen is dagelijks gratis toegankelijk.
Toegangsgeld voor wagens vanaf 1 mei 2014 : 3,50 euro per wagen van 10.00 tot 18.00 uur vanaf 1 mei tot en met 31 augustus.
Sluitingsdagen van de sportaccommodaties: 1 november, 25 december en 1 januari, 24 en 31 december: vanaf 17.00 uur

Op dit plan krijgt u te zien wat er in de Blaarmeersen allemaal te beleven valt.

Pretkamjonet

pretkamjonetDe Pretkamjonet rijdt in de vakantie naar verschillende pleintjes in het Gentse waar geen speelpleinwerking of vakantieaanbod is en zit boordevol speelmateriaal: een springkasteel, go-carts, reuzespelen, circusmateriaal, tollen, speeltunnels, verkleedkledij, steps, stelten, evenwichtsballen, parachutes, skateboards, een waterglijbaan…Te veel om op te noemen.

Wanneer? Tijdens de paasvakantie en de zomervakantie rijdt de pretkamjonet naar verschillende pleinen in het Gentse . De Pretkamjonet rijdt uit tijdens de weekdagen en dit telkens van 14 tot 17 uur. De Pretkamjonet rijdt ook uit bij regenweer en beschikt over een tent zodat er zelfs bij regen verder kan gespeeld worden.

Voor wie? Voor alle kinderen van 4 t.e.m. 12 jaar. De kinderen hoeven niet uit de buurt te komen; iedereen is welkom!.

Waar? Van zodra het programma gekend is, kan u het raadplegen op www.gent.be