Deze kunstverzameling werd sinds 1973 opgebouwd door de jaarlijkse aankoop door het Drongense het gemeentebestuur van het toen nog zelfstandige Drongen,van een kunstwerk van een verdienstelijke Drongense kunstenaar. Ook na de fusie in 1977 met de stad Gent zorgde het stadsbestuur voor een budget voor aankoop van een beeldend kunstwerk van een kunstenaar die nauw met Drongen en later met Gent, verbonden was.  Sinds 2003 herbergt landgoed De Campagne deze kunstcollectie. Je kan er werk bewonderen van o.m. Paul Van Gijseghem, Henri Vandermoere, François Limon, Bernard Vandenbergh, Frank Steyaert en vele andere. Enkele werken zijn opgesteld op andere openbare plaatsen.

De Kunstgaanderij bevindt zich op de 1e verdieping van het gemeenschapscentrum De Campagne, Gijzelstraat 12 in Drongen. Ze wordt tijdens belangrijke manifestaties in De Campagne opengesteld voor het publiek. Ze kan op eenvoudige aanvraag door particulieren of groepen bezocht worden.

Verenigingen of bedrijven die in De Campagne een activiteit organiseren, kunnen dit combineren met een bezoek aan de Kunstgaanderij.

Voor informatie

over een bezoek aan de kunstcollectie kan u contact opnemen met Jeannine Vantomme – Treinstraat 31 – 9031 Drongen – tel.: 09 226 04 23 e-mail: jeanninevantomme1@yahoo.com