De Groenpool Vinderhoutse Bossen ligt ten westen van Gent, grotendeels op het grondgebied van Gent (Drongen en Mariakerke) en een stukje op het grondgebied van

Lovendegem. De groenpool zal voor 155 hectare nieuw bos zorgen rond de bestaande waardevolle boskern. Verder moet er 18 ha voor ontwikkeling van waardevolle natuur en landschap buiten de bosstructuren bijkomen. Om het gebied voor wandelaars en fietsers toegankelijk te maken, komen er ook heel wat paden en onthaalvoorzieningen.

Het landgoed Leeuwenhof, het domein Claeys-Bouüaert en het landgoed De Campagne moeten uitgroeien tot drie portalen van waaruit bezoekers de verkenning van de groenpool kunnen starten. Voor het portaal De Campagne krijgt het park een opknapbeurt en toffe speelplekken. Het wordt het ideale startpunt voor een fietstocht of wandeling. Je zal ook makkelijk naar de schoolhoeve kunnen. Die wordt gerestaureerd en er komen extra weiden voor de dieren. Er zijn plannen voor de bouw van nieuwe jeugdlokalen voor de scoutsgroep Sint-Coleta. Ook andere jeugdbewegingen zullen ze als kampplaats mogen gebruiken. Er wordt ook een avontuurlijk speelbos ingericht. De werken zullen in 2019 plaatsvinden.”

informatie-logo-in-een-cirkel_318-9441


Op de website van de Vlaamse Landmaatschappij.vinderhoutsebossen1fietsen door luchteren