Veerponten voor fietsers en voetgangers

Vlaanderen heeft nog 16 fiets- en voetveren. Daarvan liggen er 2 op de Leie in Drongen. Dat komt doordat er van de Europabrug in Gent tot de Leiebrug in Bacht-Maria-Leerne geen vaste verbinding van de Leie-oevers aanwezig is.

Veerpont Afsnee

IMG_2681De aanlegplaats van een van deze veerdiensten bevindt zich langs de Dijkweg in Afsnee ter hoogte van de Sint-Jan-de Doperkerk die op de rechteroever gelegen is. Overigens loont een oversteek meer dan de moeite, want niet alleen de kerk van Afsnee maar ook de pastorij en het dorpsgezicht zijn pareltjes die als monument beschermd werden. Verderop in de richting van Sint-Denijs-Westrem en Sint-Martens-Latem zijn er talloze wandel- en fietsmogelijkheden


Baarleveer

veerpont-baarleveer-04072015-203

Het gemotoriseerde veer van Baarle verzekert de verbinding tussen Drongen-Baarle en Sint-Martens-Latem voor fietsers en wandelaars. De ‘Baarleveer’ meet 7,5 m bij 2,5 m en kan veertien voetgangers of zeven fietsers tegelijk overzetten. Het is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De exploitant van het veer wordt op regelmatige tijdstippen aangeduid op basis van een openbare procedure. Op beide oevers werden vlottende aanlegsteigers gebouwd. Deze steigers zijn 2,50 meter breed, waardoor ze heel stabiel zijn en veilig om op en af het veer te stappen. Het Baarleveer werd opgenomen in de fietsroute van het knooppuntennetwerk van Toerisme Oost-Vlaanderen en de Leiestreekroute voor fietsers.

Bedieningsuren:
De veerdiensten op de Leie worden beheerd door de Vlaamse Waterweg.
Informatie over de bedieningsuren is te vinden op hun website 
https://www.vlaamsewaterweg.be/veerdiensten

Voor meer inlichtingen neemt u het best contact op met:

Vlaamse Waterweg NV
Havenstraat 44
3500 Hasselt
+32 11 29 84 00
+32 11 22 12 77info@vlaamsewaterweg.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s