docucentrum

Op de 1e verdieping van dit gebouw aan het Drongenplein bevindt zich het Documentatiecentrum van de Heemkundige kring Dronghine.Die houdt zich sinds 1947 bezig met het onderzoek naar de geschiedenis, de geografie en het dagelijks leven van de Drongenaars. Zij hebben daardoor een rijk gedocumenteerd archief opgebouwd. Het documentatiecentrum  herbergt verder tal van publicaties en documentatie over Drongen, over streekgeschiedenis, over heem- en familiekunde. Je kan er ruim veertig heemkundige tijdschriften uit Oost-Vlaanderen raadplegen.

Er wordt een schat aan iconografische documenten over Drongen bewaard. Dit gaat van foto’s tot dia’s, van oude prentkaarten tot doodsprentjes, oud publiciteitsmateriaal van Drongense bedrijven, oude kadasterkaarten en alle iconografische documenten die kunnen bijdragen tot de studie en de kennis van het Drongens verleden.

Voor de tijdschriften is er een inventaris voorhanden en voor de boeken een index op steekkaarten.

Verder kunnen bezoekers aan ons documentatiecentrum een aantal gegevensbanken op computer raadplegen.

Het documentatiecentrum is vrij toegankelijk elke 3e zondag van de maand van 9 u tot 12 u. of op afspraak: 09 226 65 21 – info@dronghine.be

Meer informatie

over de heemkundige kring van Drongen kan je vinden op de website van de vereniging.

jaarboekenmissie1  archief